dinsdag 22 februari 2011

Stilte (5 december 2010)

Gefluister vult de nacht. Het sneeuwt. Dikke vlokken wispelen, krispelen, terwijl ze de koude grond witspikkelen en het donkere woud in de buurt van het Duitse Freiburg uit lijken willen te gummen.
Het eerste ochtendgloren onthult. Een wereld zonder kleur. Betovering heeft genoeg aan wat tinten koel. Een streep zwart, wat vegen grijs, een heleboel wit.
Het eerste ochtendgloren onthult.  De stilte, een oneindig verre stilte. Stilte, zo stil dat ze bijna hoorbaar is. Geluid zonder geluid.



Een zacht gekreun, een scherpe plooi in het wit. Gekraak, niet gebroken. Een bast, een barst. Een tak slaat haar manen uit. Een bos wordt bomen, één voor één voor één, ieder draagt de witte last op haar eigen manier. Maar vooral in stilte.




De 23-jarige Michael Schlegel legt zich vooral toelegt op landschapsfotografie. De Duitse fotograaf reist de wereld rond en zijn reportages hebben hem al vele prijzen opgeleverd. Met zijn serie "Frozen life" bewijst hij echter dat je vaak niet eens ver van huis hoeft te gaan om mooie plaatjes te schieten. De foto's van bomen in een sneeuwlandschap zijn allemaal zo'n 30 kilometer van zijn woonplaats Freiburg gemaakt. Met heel veel geduld, want vaak is het heel lang wachten op precies het juiste licht en de ideale schaduw. Vooropgesteld dat dat moment ooit komt.




Bronnen:
- D Casa
- www.michaelschlegel.com
Foto's:
- Fotoblur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten