zondag 13 februari 2011

Leonardo (2 oktober 2009)

Een romantisch etentje. Kaarslicht. Een wijntje. Een compliment voor de keuze. Een kus op een hand. Een streling over een arm. Een servet dat valt en onhandig wordt opgeraapt. Bang de betovering te verbreken. Fluisterende minnewoordjes. Kleine hapjes. Een boertje verborgen achter licht opgeblazen kleurende wangen.
En dan vraagt ze hem opeens wat voor kleur ogen ze heeft. Kaarslicht. Hij buigt zich over de tafel naar haar toe en kijkt. De poppetjes in de schaduw zonder kleur. Bloedmooi, antwoordt hij. Onzeker.
Zij buigt zich over de tafel naar hem toe. Een zoen. Hij kijkt in haar ogen. Groen.




Dit is de Leonardo dining table, ontworpen in 2006 door Olivier Grégoire en Bertrand Clerc. Grégoir noemt Leonardo op zijn website een ode aan de liefde.
Ik kan het wel met hem eens zijn. Het heeft iets van een momentopname. Iets van, net zaten ze hier nog. Je kunt hun aanwezigheid nog voelen.






Olivier Grégoire is een 26-jarige Franse produkt designer, die woont en werkt in New York. In zijn werk is hij steeds op zoek naar een balans tussen kunst en industrie, vorm en inhoud, functie en emotie.
Bertrand Clerc, ook Fransman, is industrieel designer. Hij woont en werkt (voor Nokia) in London. Clerc is 27 jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten